Provincie Noord-Brabant, Rijkswaterstaat Zuid-Nederland en de 5 grote Brabantse steden gaan met innovatieve technologie het wegverkeer veiliger en efficiƫnter te maken.
Als onderdeel van een groot Europees project worden in Brabant op de A16, A58 en A67 de komende 3 jaar nieuwe C-ITS technieken getest en uitgerold, met nadrukkelijke aandacht voor het vrachtverkeer. Het geld daarvoor komt uit het CEF-fonds van de Europese Unie.
Noord-Brabant loopt voorop in de ontwikkeling van smart mobility-oplossingen om het vervoer van personen en goederen te verbeteren met de toepassing van nieuwe technieken. Gedeputeerde Christophe van der Maat: “Deze Europese subsidie is een erkenning van onze koploperspositie als het gaat om het testen van nieuwe technieken met C-ITS in de praktijk."
"Met dit project kunnen we deze kennis ook verder uitrollen met andere landen," aldus Van der Maat. "Belangrijk is dat we goede afspraken maken met internationale partners. Verkeer houdt uiteraard niet aan de grens op en voor gebruikers moeten de systemen vooral makkelijk en betrouwbaar zijn. Het is dan ook van wezenlijk belang dat dit soort systemen in alle landen op dezelfde manier werken.”
Met het project Intercor worden de komende 3 jaar nieuwe technieken in de praktijk getest op de A16, A58 en de A67. In dit Europese project wordt samengewerkt met Belgiƫ, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk om onder andere actuele, real-time informatie over wegwerkzaamheden, gevaarlijke situaties en capaciteit van truck-parkeerplaatsen langs de snelwegen aan weggebruikers te bieden.
Een belangrijke doelstelling van het project is ook om te testen hoe deze systemen grensoverschrijdend met elkaar kunnen communiceren en samenwerken. Daarvoor zijn internationale procedures en standaarden nodig.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten